Renia w kuchni #2 Surówka z porów

11 kwietnia 2015

Hej kochani!
Dzisiaj przychodzę do Was z postem na wykonanie surówki z porów. Pierwszy raz zrobiłam ją z moją grupą na pracowni w szkole a drugi raz miałam okazję zrobić ją w domu.

Składniki:
*pory 500 g
*jabłka 200 g
*jogurt naturalny 150 g
*sól, cukier do smaku
*sok z cytryny
Wykonanie:
1.Pory i jabłka umyć oraz obrać ze skórki.
2.Por pokroić w cienkie półplasterki i wrzucić do miski.
3.Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pokropić sokiem z cytryny aby jabłka nie zmieniały koloru i wrzucić do miski z porem.
4.Dodać jogurt naturalny i wsypać szczyptę soli oraz posypać cukrem. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do salaterki. Na koniec możemy wyciąć z pora listki i ozdobić wierzch.
Sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu i każdy nawet ci, którzy nie radzą sobie w kuchni z łatwością ją zrobią. Mam nadzieję, że post przydatny i skorzystacie z niego.
                                                                Byeee!
27

Copyright © Szablon wykonany przez My pastel life